Test

Nederland tegen Chinees Taipei in Vroomshoop

Nederland tegen Chinees Taipei in Vroomshoop

 VROOMSHOOP – Het Nederlands korfbalteam zal op vrijdag 23 oktober een oefenwedstrijd gaan spelen tegen het nationale team van Chinees Taipei in sporthal Het Punt in Vroomshoop. De wedstrijd tussen de nummers één (Nederland) en drie (Chinees Taipei) van de huidige wereldranglijst begint om 20.00 uur. Voorafgaand aan deze wedstrijd speelt de plaatselijke korfbalclub T.O.P. een oefenwedstrijd tegen het nationale korfbalteam van Brazilië. Deze wedstrijd begint om 18.30 uur.

 

Toegangskaarten voor de wedstrijd van Nederland tegen Chinees Taipei zijn binnenkort online verkrijgbaar via de website van Het Punt. Ook komt er een kaartverkoop aan de zaal. Kaarten kosten 5 euro voor volwassenen en 2, 50 euro voor kinderen. Met deze toegangskaart kan men ook de wedstrijd van T.O.P. tegen Brazilië bezoeken. Zodra de online kaartverkoop van start gaat, zal dat te lezen zijn via de websites van de korfbalvereniging T.O.P. (www.top-vroomshoop.nl) en van sporthal Het Punt (www.welkombijhetpunt.nl).

De opbrengst van de kaartverkoop zal de organisatie gebruiken om de trainingsweek, die het nationale korfbalteam van Brazilië van 18 tot en met 24 oktober afwerkt in Vroomshoop, voor een deel te bekostigen. Korfbalvereniging T.O.P. is gastheer van de kampioen van Zuid-Amerika. Het nationale team van Brazilië zal een volle week verblijven bij gastgezinnen. Tijdens het trainingskamp zal men dagelijks trainen in de sporthal van Het Punt in Vroomshoop. Daarnaast worden er wedstrijden gespeeld in onder andere Deventer en Enschede. De trainingsweek wordt op vrijdagavond 23 oktober afgesloten met een wedstrijd tegen T.O.P. in sporthal Het Punt in Vroomshoop. Op zaterdag 24 oktober reist Brazilië door naar België voor het WK. Het is de eerste keer dat Brazilië gaat deelnemen aan het WK.

Peter van Blanken en Enno de Boer van T.O.P.: “Omdat korfbal in Brazilië nog een kleine sport is heeft het team weinig budget. De spelers en begeleiders, 20 in totaal, moeten zelf hun ticket en verblijf in Europa bekostigen. We proberen de kosten voor hen dan ook zo laag mogelijk te houden. Zo komen er bijvoorbeeld kosteloos Nederlandse toptrainers naar Vroomshoop om de Brazilianen van oefenstof te voorzien, zodat ze zich optimaal op het Wereldkampioenschap kunnen